Se incarca...

Azi Ai Transport Gratuit* Direct La Tine Acasă La Orice Comanda Peste 200 lei. Detalii aici

Reciclarea DEEE

1. Eco-iluminat respecta prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice si este inscris in Registrul de punere pe piata a Echipamentelor Electrice si Electronice sub numarul RO-2016-02-EEE-2559-I.

2. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase cu un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane, in cazul in care nu sunt colectate separat.

3. Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, Cumparatorii/Clientii/Utilizatorii vor avea in vedere urmatoarele:

  • Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si au obligatia de a colecta separat aceste DEEE;
  • Colectarea acestor deseuri (DEEE) se poate face ori prin serviciul public de colectare a DEEE, ori direct de catre Eco-iluminat si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;
  • Clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, Eco-iluminat aplica politica de colectare a DEEE in sistem de predare a responsabilitatii, conform legislatiei in vigoare

4. Eco-iluminat asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara EEE de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici in cadrul sediului Eco-iluminat situat la adresa Str. Valcea nr.60, Aninoasa, Jud. Dambovita 

5. La furnizarea unui produs nou, la solicitarea dumneavoastra in calitate de Cumparator, Eco-iluminat se obliga sa preia gratuit DEEE in sistem "unu la unu", in aceleasi conditii de livrare a produsului nou pe care doriti sa il achizitionati, daca echipamentul dorit este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat.

6. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea de mai jos.


7. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.