Se incarca...

Iluminat exterior pe terasa si balcon

Planificat din timp, iluminatul teraselor asigură suficientă lumină vara – pentru o masă în jurul grătarului sau iarna – în jurul bradului de Crăciun. In acest fel, se evită încă de la început riscurile generate de cabluri întinse de-a lungul și de-a latul terasei.

Iluminatul teraselor

Terasa iluminata

Pe terasă, lumina poate sa provină de la corpuri de iluminat exterior:

  1. aparente, de tip aplica, plafonieralampadar sau pendul
  2. cu spoturi aparente sau cu spoturi ingropate in tavane, în pereți pentru iluminarea scărilor sau în aleile exterioare pentru a indica direcția de mers
  3. din jurul terasei, de tip stâlp de iluminatmini-stalp sau “pitic
  4. aplice si plafoniere cu senzor incorporat, pentru economie și ușurință in utilizare.

Acolo unde sunt prevazute cu variatoare de intensitate, corpurile de iluminat trebuie sa fie gândite astfel încât nivelul lor maxim de iluminare sa permită scrisul și cititul.

Iluminatul balcoanelor

Balcon si terasa iluminate

Un intrerupator automat cu senzor crepuscular conferă un plus de confort sistemului de iluminat, pentru că  lumina se aprinde singură la căderea serii, respectiv se întrerupe singură la venirea zilei.

Pentru economie extremă, se pot alege exclusiv corpuri de iluminat echipate cu becuri LED. Corpurile de iluminat echipate cu becuri normale este bine să poată fi acționate dual: și manual, și prin intermediul senzorilor.

Iluminatul de veghe, care trebuie să funcționeze de-a lungul întregii nopți, trebuie sa fie unul economic, preferabil cu LED, astfel încât să nu consume mult și nici să nu se încălzească în timpul funcționării.

Cu prietenie !

Galerie foto

Produse recomandate

Articole asemanatoare

Un iluminat atent proiectat al treptelor și aleilor previne accidentele nedorite și îmbunătățește dramatic priveliștea, inclusiv în ...