Se incarca...

Iluminat exterior economic al treptelor si aleilor

Un iluminat economic si ecologic, atent proiectat, previne accidentele nedorite și îmbunătățește dramatic priveliștea, inclusiv în timpul iernii, nu numai vara.

  • Va recomandam sa gândiți iluminatul aleilor astfel încât corpurile de iluminat sa fie indicații subtile pentru următorii pași, nicidecum o pista de aterizare pentru avioane sau lumina dintr-o sala de operații. In materie de iluminat al aleilor, MAI PUTIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT. Iluminatul aleilor este unul reușit atunci când lumina este plăcută, subtila, indiferent dacă provine de la figurine solare, de la spoturi sau mini-stâlpi.

Gradina cu alei si trepte iluminate

SFAT – Daca atunci când lumina este aprinsa pe alee nu puteți sa vedeți cerul înstelat noaptea, înseamnă ca iluminatul trebuie regândit.

  • Pe aleile si treptele din gradina, lumina trebuie sa reducă riscul căzăturilor sau pe cel al împiedicării accidentale. Lumina generata de stâlpi (peste 2 m inaltime), mini-stâlpi (aproximativ 1 m înălțime), pitici (aproximativ 0,5 m înălțime),  aplice exterioare sau spoturi – trebuie sa ilumineze clar suprafețele aflate la nivelul picioarelor si sa arate clar orice treapta sau obstacol.

Alei iluminate

SFAT – Alternați corpuri de iluminat din aceeași familie la înălțimi diferite pentru un design spectaculos al luminii de-a lungul aleii.

  • Soluțiile de iluminat exterior pe baza de energie solara sunt 100% ecologice si economice. Va recomandam utilizarea spoturilor cu LED pentru trepte, pentru economie extrema.
  • O lumina buna pentru trepte si alei exterioare trebuie sa fie cat mai uniforma și sa nu creeze contraste luminos – întunecat.

Intrare cu alei si trepte iluminate

SFAT – Pentru poziționarea corpurilor de iluminat exterior, regula este: cu cat înălțimea de montaj este mai mica, cu atât distanta intre corpurile de iluminat trebuie sa fie mai mica.

Cu prietenie !

Galerie foto

Produse recomandate

Aplica incastrabila exterior Eglo Zimba 88008

7%

88,26 lei

94,90 lei (-6,64 lei)

Adauga in cos
Zimba Led 95235 Eglo, spot incastrabil exterior, patrat

5%

138,61 lei

145,90 lei (-7,29 lei)

Adauga in cos
Zimba Led 95233 Eglo, spot incastrabil exterior, rotund

7%

104,07 lei

111,90 lei (-7,83 lei)

Adauga in cos
Leduri pentru scari LED Step, 1.6W argintiu, montaj aparent, IP65

10%

89,91 lei

99,90 lei (-9,99 lei)

Adauga in cos

Articole asemanatoare

Planificat din timp, iluminatul teraselor asigura suficienta lumina vara – pentru o masa in jurul gratarului sau iarna – in jurul br...