Se incarca...

Ai reducere 20% cu codul ECOPREMIUM la orice comandă mai mare de 500 lei pentru unele din produsele selecționate Ideal Lux.

Cum alegem candelabrul în funcție de spațiul și destinația unei încăperi

Cum alegi corect candelabrul

Candelabrul este un corp de iluminat elegant, ce își poate pune fără mari probleme amprenta pe stilul de amenajare al unei anumite încăperi. Dacă vrei ca o astfel de piesă de decor să lumineze un spațiu din casa ta, află că alegerea corecta a unui candelabru poate fi o treabă mai delicată decât ai crede. În cazul în care cumperi un corp prea mare (pentru dimensiunile unui spațiu) sau prea elegant (comparativ cu simplitatea unui anumit decor), poți compromite vizual întregul spațiu. Te afli în locul potrivit, pentru că vrem să îți explicăm cum să alegi corect un lampadar, în funcție de spațiul și destinația unei anumite încăperi.

Alegerea candelabrului in living

Candelabrul perfect pentru living

Extrem de potrivite pentru zona de living sunt candelabrele cu trei sau mai multe brațe, aflate la înălțimi diferite față de bază. În loc de clasica poziționare centrală a unui de astfel de corp, poți merge pe varianta unei încadrări asimetrice în spațiul încăperii respective: fie într-un colț, fie deasupra mesei de cafea sau chiar deasupra unui corp de mobilier destinat relaxării (canapea, fotoliu etc.).

Dacă spațiul livingului îți permite, cumpără online un candelabru de dimensiuni mari (poate avea chiar și cinci-șase brațe), pe care să îl instalezi în centrul acestei încăperi. Dacă decorul livingului se impune prin eleganță și bun gust, poți opta pentru un candelabru realizat din sticlă sau cristale, ce poate reflecta lumina, astfel încât să genereze un efect vizual de senzație.

Alegerea candelabrului pentru bucatarie

Candelabrul perfect pentru bucătărie

Dacă vrei să instalezi un candelabru în acest spațiu, nu uita de faptul că utilitatea bucătăriei trebuie să primeze. Așadar, pune un preț mai mare pe dimensiunile candelabrului decât pe designul acestuia, mai ales dacă bucătăria de care dispui este într-un spațiu îngust. Ține cont de faptul că acest loc trebuie să rămână întotdeauna aerisit, deci nu exagera cu volumul corpurilor de iluminat pe care le cumperi.

Dacă ai o bucătărie cu aspect rustic, poți opta pentru un candelabru cu abajur simplu, realizat din material textil, în culori precum cafeniu, bej, verde crud. Dacă stilul bucătăriei tale este unul modern și vrei să instalezi în centrul acestui spațiu un candelabru, atunci alege un corp cu suspensii, realizat din sticlă sau plastic, într-o paletă vie de culori.

Alegerea candelabrului pentru dormitor

Candelabrul perfect pentru dormitor

În alegerea candelabrului pentru dormitor, trebuie să pleci de la cromatica predominantă din acest spațiu. Îți recomandăm să alegi un corp de iluminat cu abajur textil, în culori asemănătoare cu cea a tăbliei de la pat. Poți centra această piesă de mobilier, astfel încât să lumineze uniform întreaga încăpere, însă pentru ca efectul de luminozitate omogenă să fie unul garantat, găsește un candelabru cu număr par de becuri, dispuse uniform în jurul brațului.

În funcție de stilul de amenajare ales în dormitor, iată cum poți alege candelabrul perfect:

Candelabru cu abajur în motive florale - pentru un dormitor în care predomină stilul romantic;

Candelabru cu finisaje cromate - pentru un dormitor în care predomină stilul contemporan;

Candelabru în linii clasice - pentru un dormitor construit în jurul unui stil ambiental vintage.

Cum alegem candelabrul in dining

Candelabrul perfect pentru zona de dining

Un candelabru cu becuri ce emană lumină caldă poate învălui într-un aer familiar spațiul în care obișnuiți să luați masa. Secretul constă în alegerea formei candelabrului, în funcție de forma mesei de sub acesta. În cazul în care dispui de o masă dreptunghiulară, un candelabru pătrat, de dimensiuni mari, este mai mult decât potrivit decât unul cu forme rotunde. Dacă liniile mesei descriu o formă elipsoidală, un candelabru oval sau rotund se va integra de minune în acest spațiu.

Comandă online pe eco-iluminat.ro candelabrul potrivit pentru fiecare spațiu al casei tale, pentru că te așteptăm cu o gamă variată de modele, astfel încât să lumineze fiecare cameră după bunul tău plac!

Articole asemanatoare

La fel ca si multe alte functii din casele noastre, Iluminatul a devenit unul inteligent. Aflata mereu în avangarda cercetării, comp...
Citit, chatting, vizionare de filme, jocuri pe TV – nici o alta camera din casa nu este folosita pentru atât de multe activități dif...