Se incarca...

Ai reducere 20% cu codul ECOPREMIUM la orice comandă mai mare de 500 lei pentru unele din produsele selecționate Ideal Lux.

Lumină naturală vs lumină artificială - beneficii și soluții pentru iluminatul casei tale

Living iluminat natural si artificial

Tu știi ce lumină se potrivește cel mai bine pentru casă? Este o întrebare pentru care am vrea să găsim astăzi împreună un răspuns, plecând de la o discuție în paralel despre lumina naturală vs lumina artificială. Din start trebuie menționat un aspect extrem de important: cele două tipuri de lumină nu se află absolut deloc în antiteză, ci pot oferi un mix de lumini plăcut pentru casa ta, exact așa cum poți observa și din imaginea de mai sus.

Totuși, fiecare tip de lumină vine cu avantajele sale, indiferent de camera casei pe care o luminează. Utilizarea inteligentă a acestora (fie zi sau noapte), precum și achiziționarea celor mai bune corpuri de iluminat pentru casă, transformă întregul decor într-un loc mult mai primitor și mult mai plin de viață.

Cum să te bucuri din plin de lumina naturală

Atunci când pășești într-o încăpere spațioasă și inundată de lumină de afară, ce pătrunde fără probleme prin ferestrele mari ale casei, simți ca bateriile ți se încarcă instant cu o energie benefică pentru tine. Atunci când vrei să ridici o construcție de la 0, ține cont de importanța luminii naturale pentru spațiile din casa ta.

Cere soluții în acest sens echipei de arhitecți cu care lucrezi și impune încă din faza de proiect condiția ca ferestrele încăperilor să fie cât mai mari, iar cupolele din sticlă în acoperiș să reprezintă primeze pe lista de obiective. O astfel de cupolă permite o dispersie de 100% a luminii naturale, garantând astfel o luminozitate benefică pentru toți membrii familiei tale.

Pentru a te bucura de cât mai multă lumină naturală în spațiile principale din casa ta, mai poți lua în calcul o serie de măsuri ușor de implementat, în cazul în care vrei să amenajezi:

  • Mergi pe varianta unor culori deschise, ce pot respinge cu ușurință lumina naturală înapoi în centrul spațiului respectiv;
  • Cumpără corpuri de iluminat cu un cadru metalic, pentru ca acest material reflecta lumina de afară (același lucru se întâmplă și în cazul în care pui oglinzi pe pereți camerei respective);
  • Nu sufoca încăperea respectivă cu o mulțime de corpuri de mobilier. Alege doar strictul necesar, iar în cazul unui spațiu mic, mobila cu picioare este de preferat în locul celei compacte și masive.

Cum să te bucuri de plin de lumina artificială

După lăsarea întunericului, utilitatea ferestrelor sau a cupolelor din sticlă lasă loc eficienței cu care anumite corpuri de iluminat inundă diferite spații ale casei. Cele mai populare corpuri de iluminat (pe care le găsești de altfel și pe site-ul nostru) sunt:

  • Lustrele
  • Candelabrele
  • Lampadarele
  • Lămpile de birou
  • Plafonierele 
  • Veiozele
  • ...iar lista poate continua, cu doar un simplu click pe eco-iluminat.ro

Toate aceste corpuri de iluminat joacă un rol bine definit în spațiul casei tale, oferindu-ți șansa de a lumina fiecare încăpere, în funcție de utilitatea acesteia. Spre exemplu, un lampadar așezat lângă fotoliul comod din living în care îți place să citești, poate oferi o lumină caldă primitoare, potrivită pentru serile în care vrei să te relaxezi în confortul propriului cămin.

La polul opus, o plafonieră cu bec-uri LED poate scoate în evidență detaliile uluitoare ale unui tablou din holul de la intrare, detalii pe care vrei ca fiecare oaspete să le sesizeze imediat, din momentul în care a pășit în casa ta.

Nu orice fel de lumină este potrivită pentru un anumit tip de iluminat, la fel cum nu orice tip de corp pentru iluminat poate oferi utilitatea de care ai nevoie, într-un anumit context. Așadar, pentru a fi sigur că faci întotdeauna cea mai bună alegere de cumpărare, atunci cumperi online de pe eco-iluminat.ro, cere-ne cu încredere sfatul la 0752 173 302.

Fac cele două tipuri de lumină casă bună?

Lumină naturală sau lumină artificială? Ei bine, așa cum spuneam și în rândurile de mai sus, cele două nu sunt antagonice. Dimpotrivă, pot face casa bună sub același acoperiș, dacă știi cum să le faci să funcționeze împreună. Sunt momente în care lumina de afară nu este suficient de puternică pentru a oferi claritatea pe care o dorești, atunci când scrii sau când citești.

Oricât de mult te-ai apropia de fereastra camerei tale, o zi înnorată de noiembrie nu poate livra acea lumină strălucitoare de care ai nevoie pentru activitatea ta. Atunci, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: Poate lumina artificială ține locul celei de afară, sau o poate completa într-un mod cât se poate de natural? Ei bine, află că lumina rece este cea mai apropiată (ca temperatură de culoare - °K) de cea venită din exterior. Așa că un corp de iluminat cu lumina rece, aprins în cel mai potrivit moment al zilei, poate suplini în cel mai firesc mod posibil lipsa luminii naturale dintr-un spațiu.

Articole asemanatoare

Iluminatul cu becuri LED - beneficii pentru sănătate și aplicații casnice
Iată care sunt direcțiile stilistice pentru 2019, în materie de corpuri pentru iluminat.
Iluminatul economic - 3 pași simpli prin care poți reduce rapid costurile cu energia electrică
Dacă vrei să găsești cele mai bune soluții pentru iluminatul casei tale, trebuie să începi cu becurile cu care lămpile, veiozele, la...
Care este nivelul de iluminare necesar pentru bucatarie, living, dormitor. Cat de puternic trebuie iluminata o camera si cum calcula...
Prietenul tău cel mai bun s-a mutat în sfârșit în propriul său apartament, spunând astfel Adio! anilor în care locuia în chirie?
Știm că îți dorești ca în casa ta să existe întotdeauna un aer familiar, de care să te bucuri de îndată ce ai făcut primii pași în i...
Chiar dacă pare un lucru ce ar ocupa ultimul loc de pe lista cu griji, atunci când te afli în plin proces de amenajare a locuinței, ...
Dacă alegi să schimbi modul în care locuința ta este luminată, optând astfel pentru un sistem de iluminat inteligent, ai parte de o ...
Cum arată casa de vis la interior? Dar la exterior? Este o întrebare ce primește alte și alte răspunsuri de la an la an. Însă noi sp...