Se incarca...

Ai Transport Gratuit* Direct La Tine Acasă La Orice Comanda Peste 200 lei. Detalii aici

Lumina caldă în casă - 3 încăperi potrivite pentru un astfel de iluminat

Lumina calda in dormitor

Știm că îți dorești ca în casa ta să existe întotdeauna un aer familiar, de care să te bucuri de îndată ce ai făcut primii pași în interiorul căminului tău. Așa cum mobilierul, cromatica sau elementele de decor generează un aer primitor și armonios, lumina pe care corpurile de iluminat o emană poate avea același efect asupra percepției tale.

Dacă vrei să ai lumina potrivită în spații de relaxare, precum dormitorul sau livingul, îți recomandăm să utilizezi corpuri de iluminat cu lumină caldă. Ce este lumina caldă? Cum poate schimba temperatura sa de culoare întreaga atmosferă dintr-o încăpere? Care sunt corpurile de iluminat potrivite pentru a împrăștia cât mai bine acest tip de lumină? Fix despre aceste lucruri vorbim în acest articol, așa că rămâi cu noi până la final:

1. Lumină caldă vs lumină rece

2. Lumina caldă în dormitor

3. Lumina caldă în living

4. Lumina caldă pe holuri

1. Lumină caldă vs lumină rece

Înainte de a ne concentra pe cele mai potrivite 3 zone ale casei tale, în care lumina caldă poate transforma întregul ambient doar printr-un simplu CLICK!!, credem că trebuie să lămurim puțin câteva lucruri de început. Mai exact, care sunt diferențele dintre lumina caldă și lumina rece?

Temperatura de culoare Kelvin

Pentru că își doresc armonie și liniște, după o zi plină de evenimente solicitante, foarte multe persoane aleg (pentru iluminatul rezidențial) becuri cu lumină caldă. Cum arată lumina caldă? Este o lumină blândă și liniștitoare, ce prezintă o nuanță ușor gălbuie. Lumina caldă are o temperatură de culoare joasă, contrar percepțiilor greșite ce o asociază cu temperaturi ridicate de culoare. Asa cum poți vedea și în graficul de mai sus, putem spune despre lumina caldă că are valori cuprinse intre 1700-3200°K.

La polul opus, lumina rece este mult mai potrivită pentru spații în care se întâmplă activități antrenante, acolo unde ziua începe mereu în forță. Detaliile sunt mai mult scoase în evidență, pentru eficiență și concentrare, atunci când sunt în joc activități precum bărbieritul, gătitul, etc. Lumina rece este potrivita pentru bucătării și băi, pentru spații în care oamenii caută orice altceva în afară de relaxare, confort sau trecere armonioasă către somn. Lumina neutra înregistrează valori cuprinse între 4000-4500°K iar lumina rece are valori cuprinse intre 5000-6500°K.

2. Lumina caldă în dormitor

Dormitor cu lumina calda

Știi foarte bine că modul în care dormitorul tău este amenajat, contribuie foarte mult la starea ta de bine, de aceea, absolut orice detaliu din acest colț de relaxare trebuie să aibă un sens. Fiecare piesă a acestui puzzle trebuie să te încarce cu energie pozitivă, pentru că dormitorul este locul cel mai potrivit pentru un restart, înainte de o altă zi plină la birou. 

De aceea, lumina caldă este extrem de potrivită în acest spațiu, pentru că așa cum spuneam mai sus, este blândă și liniștitoare, asigurând astfel o relaxare graduală, până în faza de somn. 

Corpuri de iluminat potrivite pentru lumina caldă din dormitor: 

Lustre / plafoniere / lămpi de birou / aplice de perete / veioze pentru noptiere

3. Lumina caldă în living

Living cu lumina calda

Lumina albă caldă este binevenită în livingul tău, pentru că îi primește pe cei care îți trec pragul într-o atmosferă armonioasă, numai bună pentru a povesti sau pentru a bea un pahar cu vin. Cei dragi se strâng în living în cele mai personale momente ale familiei voastre: aniversări, revederi cu prieteni de demult, cine festive sau chiar sărbători. Așa ca lumina caldă face casă bună cu atmosfera festivă din living, iar corpurile de iluminat potrivite pentru a o emana sunt:

Lampadarul / Candelabrul / Spot-urile / Lustrele

Pe toate le găsești la noi pe site, la pagina destinată corpurilor de iluminat pentru Living & Dormitor.

4. Lumina caldă pe holuri

Holuri cu lumina calda

Care este cea mai potrivită lumină pentru holurile unei case de vis? Noi credem că un mix de lumină naturală - lumina caldă este binevenit, pentru că vorbim despre o zonă de tranziție între diferite spații ale casei. Dacă pe timpul zilei, holurile pot primi lumina de afară prin geamuri mari sau hublouri, lumina caldă trebuie să pună stăpânire pe această zonă a casei, odată cu venirea nopții. Aici putem discuta chiar despre o lumină caldă albă, adică o cale de mijloc “de mijloc” între lumina caldă și lumina rece.

Corpuri de iluminat potrivite pentru holuri: 

Lustre / Aplice / Plafoniere / Spot-uri 

Pe eco-iluminat.ro găsești surse de ilumină pentru întreaga locuință, fie că îți dorești încăperi în care să te bucuri de relaxarea și confortul luminii calde, fie că ai nevoie de concentrarea și atenția la detalii, pe care becurile cu lumina rece o oferă. Intră chiar acum pe site și pune în coșul de cumpărături tot ce vrei, pentru a avea în casă exact lumina potrivită pentru fiecare încăpere în parte.

Articole asemanatoare

Iluminatul cu becuri LED - beneficii pentru sănătate și aplicații casnice
Iată care sunt direcțiile stilistice pentru 2019, în materie de corpuri pentru iluminat.
Tu știi ce lumină se potrivește cel mai bine pentru casă? Este o întrebare pentru care am vrea să găsim astăzi împreună un răspuns, ...
Iluminatul economic - 3 pași simpli prin care poți reduce rapid costurile cu energia electrică
Dacă vrei să găsești cele mai bune soluții pentru iluminatul casei tale, trebuie să începi cu becurile cu care lămpile, veiozele, la...
Care este nivelul de iluminare necesar pentru bucatarie, living, dormitor. Cat de puternic trebuie iluminata o camera si cum calcula...
Prietenul tău cel mai bun s-a mutat în sfârșit în propriul său apartament, spunând astfel Adio! anilor în care locuia în chirie?
Chiar dacă pare un lucru ce ar ocupa ultimul loc de pe lista cu griji, atunci când te afli în plin proces de amenajare a locuinței, ...
Dacă alegi să schimbi modul în care locuința ta este luminată, optând astfel pentru un sistem de iluminat inteligent, ai parte de o ...
Cum arată casa de vis la interior? Dar la exterior? Este o întrebare ce primește alte și alte răspunsuri de la an la an. Însă noi sp...