Se incarca...

Ai reducere 20% cu codul ECOPREMIUM la orice comandă mai mare de 500 lei pentru unele din produsele selecționate Ideal Lux.

Ghid practic pentru un iluminat corect în grădina casei tale

Iluminatul corect in gradina - Ghid practic

Chiar dacă zilele de iarnă sunt acum stăpâne peste grădina casei tale, armonia din casă este numai bună pentru făcut planuri. Deci dacă vrei să începi la primăvară un proiect de amenajare pentru grădină, acum este momentul oportun să treci pe foaie primele idei. Noi suntem alături de tine în acest demers, cu un ghid util pentru iluminatul acestui spațiu, pentru că așa cum vei vedea și tu din rândurile de mai jos, corpurile potrivite de iluminat oferă grădinii tale un aer aparte. Dar cum utilul trebuie de fiecare dată să se îmbine și cu plăcutul, eficiența energetică a surselor de lumină din gradină trebuie să se completeze cu estetica acestui colț de rai. Dar despre toate acestea, haide mai bine să discutăm pe larg, în rândurile de mai jos:

Zonele-cheie din grădină și iluminatul potrivit

Alegerea celor mai bune corpuri de iluminat pentru grădină

Sfaturi utile pentru lumini de vis în grădina casei tale

Zonele-cheie din grădină și iluminatul potrivit

Alei

Mergi pe varianta iluminatului economic, atunci când vrei să iluminezi aceste porțiuni-cheie din grădină. Pentru asta, poți cumpăra online de pe site-ul nostru stâlpi decorativi, ce pot fi montați cu ușurință pe orice suprafață. Cele mai bune modele sunt: stâlpii decorativi cu senzor de mișcare sau stâlpii solari cu LED, deci nu va trebui să îți faci griji în privința sursei de energie cu care aceștia vor funcționa.

Terasa

Lasă-ți imaginația să lumineze acest loc important din grădina casei tale, pentru că poți instala aici o mulțime de corpuri de iluminat, ce pot oferi un mix perfect de lumină și armonie. Îți recomandăm să ai aici: plafoniere, felinare, spoturi LED sau aplice încastrate.

Pomi

Cele mai bune surse de iluminat pentru pomii din grădina casei tale sunt proiectoarele cu geam mat, în diverse forme și mărimi, pe care să le montezi la baza plantei. ATENȚIE: pentru un efect de senzație, aceste proiectoare trebuie să lumineze către vârful pomului, nu către baza acestuia.

Gazon

Pentru gazon și plantele de pe această porțiune din grădina, stâlpii decorativi, felinarele și proiectoarele trebuie să ofere un iluminat difuz, îndreptat întotdeauna către plante, nu către terasă sau șezlonguri.

Alegerea celor mai bune surse de iluminat pentru grădină

Cele 3 mari categorii în care se împart sursele de iluminat pentru grădină sunt:

Electrice

Dacă alegi un sistem de felinare / lampi / proiectoare ce vor funcționa în curte pe bază de energie electrică, ai nevoie de ajutorul unui electrician pentru a pune la punct întregul sistem. Însă odată implementat sistemul electric, nu-ți vei mai bate capul decât cu ștergerea de praf a corpurilor de iluminat și cu schimbatul becurilor. Pentru facturi mai mici, lună de lună, poți instala becuri LED. Acestea pot avea o durată de viață de până la 50.000 de ore.

Pe bază de baterii

Nu ai nevoie de sprijinul unul electrician pentru a monta surse de iluminat pe bază de baterii, în curtea casei tale. Ține însă cont de faptul că durata limitată de viață a bateriilor înseamnă costuri mai mari de mentenanță. Totodată, pe măsură ce bateriile se termină, lumina emanată de corpurile respective scade în intensitate.

Pe baza de baterii solare

Sistemul pe bază de baterii solare reprezintă o variantă economică pentru iluminatul grădinii tale. Corpurile de iluminat cu senzor solar își iau pe timp de zi energia de la soare, pentru ca noaptea să lumineze (fără costuri) întregul spațiu.

Sfaturi utile pentru lumini de vis în grădina casei tale

Pentru un sistem de iluminat eficient într-un astfel de spațiu, citește cu atenție următoarele indicații:

  • Mix de corpuri pentru iluminat - așa cum ai văzut și puțin mai sus, în anumite zone ale grădinii poți obține un mix de culori și lumini, prin complementaritatea mai multor corpuri de iluminat. 
  • Calcul pentru cantitatea necesară de lumină - ține cont de faptul că ai nevoie de 1.5 Wati pentru fiecare metru pătrat al grădinii. Deci un calcul simplu ne arată că la 100 mp de curte, aproximativ 150 Wati sunt suficienți pentru un iluminat corect.
  • Direcții corecte ale luminii - corpurile de iluminat din gradina casei tale nu trebuie să îi deranjeze nici pe vecini, nici pe cei care îți trec pragul. Așadar, poziționează sursele luminoase astfel încât să producă un efect plăcut în acest spațiu, nicidecum să deranjeze.

Te așteptăm pe eco-iluminat.ro pentru a cumpăra online toate sursele de lumină potrivite pentru grădina ta, pentru ca odată cu venirea primăverii, sa începi rapid proiectul de amenajare sau renovare al acestui spațiu!

Produse recomandate

Zimba Led 95233 Eglo, spot incastrabil exterior, rotund

129,90 lei

Adauga in cos
Spot exterior Nema 94111 Eglo, 1x5W GU10, otel

17%

207,42 lei

249,90 lei (-42,48 lei)

Adauga in cos
Stalp Eglo Laterna 4 22145, 3x60W, Negru

799,90 lei

Adauga in cos
Spot Eglo Nema 1 93385, 2x3W LED, Negru

16%

125,92 lei

149,90 lei (-23,98 lei)

Adauga in cos
Stalp 4 prize exterior Eglo Park 4 90748, 40 cm, Inox

18%

286,92 lei

349,90 lei (-62,98 lei)

Adauga in cos
Ministalp VEGA PT1 ANTRACITE 136028

15%

622,96 lei

732,90 lei (-109,94 lei)

Adauga in cos

Articole asemanatoare

Un iluminat atent proiectat al treptelor și aleilor previne accidentele nedorite și îmbunătățește dramatic priveliștea, inclusiv în ...
Planificat din timp, iluminatul teraselor asigura suficienta lumina vara – pentru o masa in jurul gratarului sau iarna – in jurul br...