Se incarca...

Ai reducere 20% cu codul ECOPREMIUM la orice comandă mai mare de 500 lei pentru unele din produsele selecționate Ideal Lux.

Cum alegem corect plafoniera în funcție de un anumit spațiu din casă ?

Spatiile din casă care sunt cele mai bune candidate pentru iluminarea cu corpuri de iluminat de tip plafoniere sunt cele în care înălțimea este mică și nu ne permite sa amplasam lustre și candelabre - ori destinația și condițiile încăperilor nu permit alegerea unei astfel de soluții (de ex. în spatiile tehnice sau în spălătorii). Aici, aplicele și plafonierele LED sunt soluții ideale, deoarece au dimensiuni ultraplate și pot fi montate direct pe tavan sau pe perete, astfel:


1. In baie

Iluminatul general este ideal sa provină de la o plafoniera de baie, special izolata împotriva pătrunderii apei și a prafului, condiție pe care alte tipuri de corpuri de iluminat precum lustrele nu le pot îndeplini. Dacă dimensiunile băii sunt mai mici de 10 mp, atunci este suficientă o plafoniera de baie pentru întreaga suprafață, dublata de o aplica de baie pentru iluminat local, la oglinda.

2. In bucătărie

In bucătăriile moderne open space unite cu livingul ne petrecem o mare parte din timpul de acasă, gătim, socializam și ne relaxam după o zi încărcată la birou. Plafonierele din bucătărie pot fi din sticla sau din materiale sintetice, care se curata mai ușor, dar trebuie neapărat sa fie cu lumina calda, care nu distorsionează culorile, aspect esențial atunci când apreciezi dacă o mâncare este gata de a fi pusa pe masa ori mai trebuie sa stea o vreme la cuptor.

3. In living si dormitor

Plafoniera de living și dormitor este una care trebuie sa dea o lumina filtrata, plăcută, și care sa se asorteze cu celelalte obiecte din încăpere, cu tapetul, covoarele și mobilierul, ideal ar fi sa aibă un abajur textil pentru asortare. Dacă ai mobilier rustic, poți alege o plafoniera rustica pentru ca efectul final sa fie de totala armonie și sa obții atmosfera perfecta pentru „reîncărcarea bateriilor” de fiecare zi.

4. In camera copiilor

Pentru camera copiilor sunt foarte multe modele de plafoniere tematice, vesele, multicolore, cu personaje din desene animate, cu prinți și prințese, cu mașinuțe, mingi de fotbal, avioane sau  flori.

5. In birou

Plafonierele amplasate în biroul de acasă, la fel ca și în toate celelalte spatii, trebuie sa asigure iluminatul general, iar pentru diverse sarcini trebuie alese lămpi potrivite, de ex.  lămpi de birou pentru lucru concentrat și efectiv sau lampadare care fac lumina locala indirecta, pentru un plus de originalitate și de căldură în spatii altfel drepte, reci și profesionale.

6. In spălătorie, spatii tehnice

In ultima vreme aceste încăperi au început sa devina din ce în ce mai mari și mai importante, avansul tehnologic ne oferă multe opțiuni și putem amplasa aici centrala termica, mașina de spălat, dar și uscătorul de rufe, coșul de rufe, un dulap sau chiar o insula în mijlocul spălătoriei dacă e suficient loc.

Daca spațiul este lung, poți lua în calcul sa te folosești de o plafoniera liniara, care sa dea lumina de-a lungul întregii suprafețe. O idee foarte potrivita este sa amplasezi în beci este ideal sa amplasezi o aplica sau o plafoniera cu senzor, pentru ca de cele mai multe ori când intri sau ieși din beci sau din spălătorie ai mâinile ocupate.

7. In exterior

Cel mai folosit loc pentru amplasarea unei plafoniere de exterior este în zona de la intrarea în casa, sub copertina. Bineînțeles ca plafonierele de exterior trebuie sa fie izolate minim IP44 împotriva pătrunderii apei și a prafului și asortate cu designul și culorile pereților exteriori, de obicei în tonuri contrastante, adică dacă pereții sunt albi putem alege o plafoniera în tonuri de maro, la fel ca și tâmplăria de exemplu.

Avansul tehnologic a permis și în acest domeniu obținerea de lumină multă cu un consum redus de energie, adică multi lumeni per Watt consumat, cel mai bun exemplu fiind plafonierele LED, care sunt și foarte luminoase, și ultraplate și oferă versatilitate, prin alegerea lor ca soluție de iluminat potrivita pentru aproape orice tip de spațiu locuit.

Galerie foto

Produse recomandate

Plafoniera Eglo Rondo 91589 1x60W

35%

149,44 lei

229,90 lei (-80,46 lei)

Adauga in cos
Stuttgart 8220 Rabalux, plafoniera baie

239,90 lei

Adauga in cos
Plafoniera Ideal Lux, ROMA PL6 657

1.375,90 lei

Adauga in cos
Plafoniera tiffany Rabalux Marvel 8091

398,90 lei

Adauga in cos
Plafoniera ROMAO 95346 LED D500 nichel mat/gri

589,90 lei

Adauga in cos
Plafoniera Eglo Ellera 92712 2x60W 42cm

23%

354,12 lei

459,90 lei (-105,78 lei)

Adauga in cos