Se incarca...

Ai reducere 20% cu codul ECOPREMIUM la orice comandă mai mare de 500 lei pentru unele din produsele selecționate Ideal Lux.

Cum alegi corect lampadarul în funcție de locul in care il folosesti ?

Lampadarele sunt obiecte versatile, pentru ca iți permit multe scenarii de lumina, adaptate la locul în care le folosești. Un corp de iluminat din categoria lampadare corect ales o sa iți dea o cantitate suficienta de lumina, indiferent dacă îl vezi dispus într-un living, pentru lumina ambientala, în birou ca și lampa de citit + lumina indiirecta sau într-un hol de tip office, ca și gazda buna pentru vizitatori.

Lampadar vintage

1. In living

Lampadarul amplasat în living va fi folosit pentru valentele sale estetice și pentru lumina de ambient filtrata, plăcută pe care o da, pentru a îmbogăți și a rafina lumina generala din încăpere, care provine de la corpul de iluminat central, plasat în mijlocul tavanului. Un lampadar cu un abajur textil e o opțiune buna pentru asortarea cu celelalte obiecte din încăpere, cu tapetul, covoarele sau mobilierul. Dacă ai mobilier rustic, poți alege un lampadar din lemn, pentru ca armonia ansamblului sa fie perfecta.

Lampadar sufragerie

2. In dormitor

Amplasat într-un colt al camerei sau lângă un fotoliu, un lampadar de dormitor poate sa fie un companion plăcut pentru lectura sau pentru un moment de relaxare în așteptarea unor noi idei. Alege un lampadar asortat cu designul și culorile pereților, adică unul în tonuri de negru, la fel ca și mobilierul, de exemplu.

Lampadar bedroom

3. In birou

Lampadarele pentru birou pot fi folosite cu succes pentru a înlocui ansamblul format din lampa de plafon + lampa de birou. Ele asigura în acest caz atât lumina generala, cat și pe cea necesara pentru un lucru efectiv și concentrat pentru o lunga perioada de timp. In variantele cele mai avansate tehnologic, acestea dispun de senzori de lumina care adaptează în permanenta nivelul de luminozitate la condițiile mediului exterior și amplifica lumina dacă afara e înnorat sau o diminuează dacă afara este o zi însorita, păstrând în permanenta un același nivel pe toată durata acesteia. 

Lampadare office

4. In hol

Lampadarul pe care îl amplasezi în hol trebuie sa fie punct central de atracție și sa aibă o lumina suficienta, care sa te ajute sa te aranjezi și sa arați impecabil înainte de a ieși din casa.

Lampadar pentru hol

5. In bucătărie

In jurul locurilor de luat masa, un lampadar poate sa fie un punct central de atracție, care sa îmbogățească cu lumina locala timpul petrecut în desfătare la masa, precum și șuetele de după. Alegeți becuri cu lumina calda, relaxanta, care sa nu distorsioneze culorile. Asta poate sa te ajute atunci când vrei sa apreciezi dacă o mâncare este gata de a fi pusa pe masa ori mai trebuie sa o ții pentru puțin timp la cuptor.

Lampadar pentru bucatarie

6. In exterior

Recent au intrat în atenția designerilor și lampadarele de exterior, pentru amenajarea teraselor și a grădinilor într-un stil care sa poată sa bucure ochii și spiritul nostru și în lungile seri de vara, alături de prieteni. Bineînțeles ca un lampadar de exterior trebuie sa fie izolat și sa aibă un grad minim de protecție notat cu IP44 împotriva pătrunderii apei și a prafului. Aici poți sa alegi un obiect asortat cu tonurile predominante, adică dacă pereții sunt deschiși la culoare poți sa alegi un lampadar în tonuri de maro, la fel ca și tâmplăria de exemplu.

Lampadare pentru exterior

Lampadarele cu LED dau lumină multă cu un consum redus de energie, adică multi lumeni per Watt consumat, poți acum sa alegi dintr-o gama larga de produse fără sa mai ai grija consumului exagerat pe care acestea îl aveau pana de curând.

Produse recomandate

Lampadar lemn Soren, D:40cm, H:134cm, abajur textil

605,90 lei

Adauga in cos
Lampadar Eglo Up 2 82842 1x60W + 1x40W

27%

167,83 lei

229,90 lei (-62,07 lei)

Adauga in cos
Lampadar 1xE27 Negru/Cupru Chester 49386 Eglo

399,90 lei

Adauga in cos
Lampadar LEGEND Corten+cupru 3XE27

1.360,90 lei

Adauga in cos
Lampadar Westlinton 49945, negru/cupru

20%

311,92 lei

389,90 lei (-77,98 lei)

Adauga in cos
Lampadar Katunga 15057S, Globo pene albe

441,90 lei

Adauga in cos
Lampadar tiffany Rabalux Marvel 8078

606,90 lei

Adauga in cos

Articole asemanatoare

Lumină bună la birou - concentrare și randament cu sursele de lumină potrivite